Harper's Bazaar Srbija

Red carpet look: Sva izdanja sa sinoćnjeg otvaranja filmskog festivala u Veneciji

S obzirom da je 78 po redu filmski festival u Veneciji otvorio Almodovarov “Parallel Mothers” u kome vodeću ulogu tumači Penélope Cruz, bilo je očekivano da upravo španska glumica bude zvezda večeri.

Čuveni filmski festival čijim će crvenim tepihom u narednih deset dana prodefilovati holivudska i evropska glumačka elita, može se pohvaliti premijerom nekolicine najiščekivanijh naslova godine.

To je na prvom mestu naučno-fanastična drama Dune, na čiju premijeru iščekujemo već skoro dve godine, a potom Spencer – koji se bavi temom života princeze Diane, ali naravno i Parallel Mothers koji je otvorio filmsku ceremoniju.

Kada su u pitanju stajlinzi koje iščekujemo, uzevši u obzir koliko nas je puta Helen Mirren oduševila u poslednjih par dana njenog boravka u Veneciji (od pojavljivanja na Dolce Gabanna reviji za vikend, pa tokom svakog narednog dana i događaja), sve do sinoćnjeg, bukvalno najsjanijeg stajlinga večeri, od 76-godišnje britanske glumice tek očekujemo mnogo.

Slično kada je i kada je u pitanju i jedna od zvezda festivala Penélope Cruz, koja je sinoć zablistala u kreaciji modne kuće Chanel, što na premijeri Spencer očekujemo i od Kristen Stewart, s obzirom da je američka glumica takođe jedan od Chanel ambasadora.

Kada je u pitanju jači pol, zvezda bijenala je svakako mladi Timothée Chalamet, kako po pitanju vodeće uloge u kultnom Dune, tako i po pitanju odevanja, jer ovaj perspektivni 25-godišnjak ne samo da nas nikada nije razočarao svojim stajlinzima, već nas je neretko oduševio  i iznenadio – što je u svetu muške elegancije zaista teško postići.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

 

Najnovije