Harper's Bazaar Srbija

The Weeknd će objaviti novu pesmu u NFT formatu

NFT – nezamenjivi token – postao je nova opsesija modernog doba.

Tako su na aukciji za rekordni iznos već prodali jpg sliku “Everydays: The First 5000 Days”  za 69 miliona dolara, digitalno delo robota Sophie, a muzej Ermitaž planira da otvori prvu izložbu u ovom formatu.

The Weeknd se takođe pridružuje novim tehnologijama: pevač je najavio da će uskoro objaviti svoju NFT numeru.

Izvođač je podelio dobre vesti na svom Twitter nalogu. Naglasio je da će pesma biti deo njegovog konceptualnog projekta, koji je započeo stvaranjem albuma After Hours. Uprkos činjenici da Abel Tesfaie (pravo ime The Weekenda) nije precizirao datum izlaska, tiraž i na kojim sajtovima će se kompozicija pojaviti, fanovi su nestrpljivi da čuju novu kreaciju.

Podsetimo, poslednje delo pevača bio je album After Hours, objavljen 20. marta 2020. Za godinu dana izvođač je objavio samo reizdanje kultnog albuma House Of Balloons.

Weekend neće biti NFT muzički pionir. Pre njega su članovi američkog rok benda Kings of Leon to već učinili. Njihov album „When You See Yourself“ je 5. marta lansiran u tri izdanja. Prvo izdanje sadrži digitalni album, njegovu animiranu naslovnicu i vinil disk. U drugom su ih dopunili karta za koncert, doživotna sedišta u prvom redu i lični asistent tokom koncerta. Treće izdanje se sastojalo od 18 primeraka: šest je stavljeno na aukciju, a ostatak je stavljen u posebno skladište, nadajući se da će vremenom NFT poskupeti.

Najnovije